Глигорић др Чедомир

Професор струковних студија

др Чедомир Глигорић

Консултације

  • Петак 14:10 - 14:55

Контакт

  • cedomir.gligoric@bpa.edu.rs
  • 211 - Други спрат

Биографија

О наставнику

У радном односу је на Академији пословних струковних студија, где тренутно ради као професор на смеровима: Финансије, рачуноводство и банкарство, Порези и царине, на основним струковним студијама, смеру Рачуноводство, контрола и ревизија, на специјалистичким и смеру Пословна економија на мастер струковним студијама. Дипломирао и магистрирао на Економском факултету Универзитета у Београду на смеру Пословне финансије и рачуноводство односно Финансијско-рачуноводствена анализа, а докторирао на ББА - Факултету за банкарство, осигурање и финансије Универзитета Унион у Београду из области економске и финансијске анализе. Има звање професора за ужу стручну област: Рачуноводство, ревизија и контрола. Обавља функцију шефа Катедре за примењену економију Академије. Истраживачки и практични интереси укључују: рачуноводство, ревизију и контролу, финансијско-рачуноводствену анализу, управљачко рачуноводство, процену вредности предузећа, економску анализу права и др. Учествовао је у  истраживачким и другим пројектима од локалног и националног значаја и објавио већи број научно-стручних радова са или без учешћа на скуповима и конференцијама.

Предаје и испитује

Порези и царине (2017. год.) Финансије, рачуноводство и банкарство (2017. год.) Рачуноводство контрола и ревизија (2017. год.) Финансије, рачуноводство и банкарство (2012. год.) Порези и царине (2012. год.) Пословна економија (2017. год.) Менаџмент рачунов. контрола и ревизија (2012. год.)

Испитује

Менаџмент (2017. год.) Порези и царине (2017. год.) Финансије, рачуноводство и банкарство (2017. год.) Маркетинг и трговина (2017. год.) Менаџмент туризма (2014. год.) Менаџмент (2012. год.) Финансије, рачуноводство и банкарство (2012. год.) Маркетинг и трговина (2012. год.) Пословна информатика и е-бизнис (2012. год.) Порези и царине (2012. год.)

Обавештења

Обавештење о предиспитним обавезама, модулима, овери семестра и испиту из предмета Рачуноводство пореских обвезника

Комплетно Упутство о предмету Рачуноводство пореских обвезника може се погледати на сајту предмета у одељку ОПШТЕ. Предметни наставник др Чедомир Глигорић