О мени

Нови метод комуникације

Просвета се у нашој земљи као и на целом Балкану води традиционалним начином комуникације и пружањем услуга. Време је за промену, зар не мислите тако? Четбот (engl. chatbot) представља будућност у пословању и комуникацији. Нешто што ће за јако кратко време постати саставни део нашег живота, начина пословања и обављања свакодневних обавеза.

Пројекат АДА (Академска Дигитална Асистенткиња) је први пројекат на Балкану у области просвете који пружа бољу комуникацију, уштеду времена, бржу и ефикаснију реализацију услуга. Желимо да пружимо нешто ново, иновативно и корисно нашим студентима и да им олакшамо обављање свакодневних обавеза.

Желимо да променимо поглед на свет и на будућност. Четбот је одличан пут за Београдску академију да остане и постане повезана са студентима и да пажљивије слушају и извршавају све њихове потребе од добијања једноставних информација до компликованих трансакционих процеса.

Четбот има потенцијал да веома утиче на начин на који студенти доживљавају образовне установе и начин њихове интеракције. Четбот можда није решење за све студентске проблеме, али је један моћан алат за повећање ефикасности Београдске академије што повећава видљивост наше академије као добру инвестицију увођењем дигитализације као основе стратегије владе. Са увођењем ове дигиталне стратегије Београдска академија ће бити лакше препозната и боље рангирана што ће сигурно утицати и на само рангирање целог Министарства просвете.

image

Сарадња

Београдска академија пословних и уметничких струковних студија, уз донацију лиценце WEAVER платформе компаније Saga New Frontier Group, је имплементирала АДА четбот (виртуелни асистент) заснован на вештачкој интелигенцији. Наша дигитална асистенткиња је пројекат Београдске академије на ком осим чланова Катедре за информационе системе учествују чланови менаџмента Београдске академије и наши студенти како би свим студентима олакшали и поједноставили студирање.

Предности АДЕ - Академске дигиталне асистенткиње

Доступност 24/7/365

Обезбеђује се висока доступност студенту 7/24/365 дана, а сви желе услуге изван нормалног радног времена од 9 до 17 сати. Четбот је доступан 24 сата дневно током целе године.

Уштеда твог времена

Могућност истовременог опслуживања више хиљада студената и корисника. Прескаче се корак одласка до шалтера да би се добила одређена информација. Цени се време студената.

Брза услуга

Студенти се решавају традиционалне комуникације путем телефона и е-поште. Уместо да се студенти остављају на чекању, помоћу четбота се решавају једноставни захтеви студената.

У корак са светом

Задатак четбота није само давање информација, олакшавање свакодневих задатака, већ увођење нове дигиталне стратегије користећи елементе вештачке интелигенције.

Једноставна комуникација

Свако ко је корисник платформе Viber или Messenger за комуникацију, веома лако и једноставно ће моћи и да комуницира са четботом.

Мултитаскинг

Брзо пружање информација може да премостим јаз између великог броја студената који траже информације и ограничених ресурса које треба да пруже помоћ.

Први четбот у образовању

Прва Академија у Србији постаје прва на Балкану у пољу развоја четбота заснованог на обради природних језика (engl. Natural Language Processing - NLP) који представља веома битан концепт вештачке интелигенције. Овај сегмент вештачке интелигенције омогућава анализу унетих порука (фраза) од стране студената, не радећи то анализом и тражењем кључних речи него апсолутним разумевањем природног језика и смисла целе фразе.
Виртуелни асистент одговара на сва потенцијална питања студената и будућих студената у вези са основним питањима и услугама, а доступан је 24 часа дневно на следећем линку. АДА тренутно покрива преко 200 сценарија и тема везаних за питања која су студентима од највишег интереса. Вештачка интелигенција омогућава да АДА учи, односно да постане „паметнија“. С тим у вези, учење је дуготрајан процес и тим за реализацију овог пројекта ће да прати шта студенти питају, да уче АДУ новим сценаријима и имплементирају нове услуге, као нпр. промена изборног предмета, провера стања кредита студента, евиденција присуства, упис и овера семестра, лакше преношење знања од стране наставника итд.

 

image